中文

0571-56005600

Current position: Home> About Us> Overview

Overview

Affiliated Hangzhou First People's Hospital, Zhejiang University School of Medicine, founded in 1923, is one of the first four hospitals in Zhejiang Province to pass the Triple-A accreditation, and one of the hospitals with the most complete clinical disciplines and the strongest service capacity in Zhejiang Province, with the leading service capacity in general surgery, cardiovascular and metabolic diseases, gastroenterology, oncology, hematology and rare diseases, obstetrics and gynecology and pediatrics in China. There are 34 provincial and municipal key disciplines, specialties and regional specialized centers. As the first model hospital exploring group management and medical association construction in Zhejiang Province, it has 9 hospital districts, 24 medical association units and more than 5,000 open beds. It ranks 59th in the performance assessment of national tertiary public hospitals with grade A+.

87efb3af53ee80ebb1a4be035419d324.jpg

The hospital with more than 2,600 employees, including more than 130 "Changjiang scholars", national outstanding youth, "Ten Thousand Plan" leading talents, the State Council's special experts, the provincial outstanding contribution of young experts, provincial health leading talents, provincial health high-level innovation talents, provincial "151" talents, municipal "131" talents.

qwy-p2.jpg

The hospital has a complete teaching and research system and undertakes teaching and training tasks for undergraduate and master's degree students from Zhejiang University School of Medicine and other institutions of higher learning. As the first batch of national standardized training bases for residents, there are 19 subject bases in internal medicine, surgery, gynecology, pediatrics and general medicine. Focusing on clinical research transformation, the hospital has tumor precision diagnosis and treatment laboratory, provincial key laboratories for clinical tumor pharmacology and toxicology research, provincial key laboratories for molecular tumor combining traditional Chinese and Western medicine, Hangzhou Translational Medicine Research Center and other scientific research institutions, with a laboratory area of about 10,000 square meters.

2cd186f3005311f5e2eeb105e5c4fc74.jpg

cfe273c2359c25e8940b0ce358a22bbe.jpg